MASET

Reforma interior d’habitatge

Habitatge de 100 m2 situat al barri del Maset a Tàrrega. La reforma manté distribució original, renova cuina i bany així com acabats i obertures exteriors. Disposa de tres habitacions, un bany, cuina tancada i sala d’estar-menjador. Cuina i dues habitacions permeten accedir a balcó corregut, orientat a nord-oest.

El punt de partida del projecte va ser la voluntat del client de mantenir les tres habitacions, la cuina tancada i la llar de foc existent a la sala d’estar. La reforma incloïa la rehabilitació estructural de murs i forjats, la impermeabilització de la coberta i la millora energètica mitjançant la renovació de les finestres exteriors (de triple vidre) i el canvi de caldera i radiadors. 

Com que l’habitatge es destinaria a lloguer, calia fer la reforma amb pressupost ajustat, sense tocar parets, generant uns espais versàtils.

La intervenció pretén potenciar la llum natural existent i els tons blancs i neutres que puguin combinar fàcilment amb diferents tipologies de mobiliari. Es renoven les fusteries interiors per unes de llises, de línies rectes i lacades en blanc. Es retira el paper pintat de les parets i les lluminàries penjades, integrant nous downlights al fals sostre. El paviment és a base d’un parquet laminat de roure que unifica els diferents espais. El resultat és un espai lluminós i sobri, que crea una atmosfera de tranquil·litat per als nous residents.

Any: 2018
Localització: Tàrrega
Superfície: 100 m2
Tipus: habitatge
Estat previ
Estudi Blat