ESPIRALLS DE CORDES PINÇADES

Disseny d’una font

Espiralls de cordes pinçades és la idea guanyadora del concurs públic de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès per al disseny d’una font a la Plaça Pau Casals, al barri de l’Espirall.

La proposta vol retre homenatge al músic Pau Casals, reconegut violoncel·lista. El disseny és una aproximació a la idea a partir de la reinterpretació del significat dels mots: es juga amb el concepte espirall, com a nom del barri i que també significa obertura per deixar passar aigua o llum. Uns espiralls o buits que deixen, sobre el mur de la font, les cordes tensades pel pont del violoncel. Aquest buit permet el pas de llum d’una banda a l’altra de la paret, així com un joc d’ombres i reflexos sobre l’aigua.

Autores: Marta Miravet (EstudiBLAT) i Marta Milà

Any: 2010
Localització: Vilafranca del Penedès
Superfície:
Tipus: espai urbà

Proposta presentada al concurs
Estudi Blat