MERCABARNA – FOOD TRADE CENTER

Reforma d’oficines

Reforma interior d’oficines de 373 m2 situades al Food Trade Center de Mercabarna (Barcelona), un dels principals majoristes d’Europa. El promotor, Mercabarna, necesita més espai d’oficina amb caràcter flexible sobretot per a llogar-lo a empreses externes, com a espais tipus coworking. Per això, cal mantenir l’aïllament de cada despatx o oficina, tot compartint alguns espais comuns d’office i serveis.

L’espai d’oficines s’ubica en un edifici existent del complex alimentari de Mercabarna. La superficie útil resultant de l’actuació és de 373m2. La premisa és mantenir estructura i façana, però renovant totalment distribució interior, instal·lacions i acabats. Es pretén oferir uns espais de treball agradables, moderns i lluminosos.

Aquest nou espai d’oficines s’anomena Food Trade Center i constarà de 10 despatxos individuals, 9 despatxos dobles, 2 sales de reunions, una zona d’espera, una zona d’impressions, un office amb zona de descans i un lavabos.

El projecte s’organitza a l’entorn de dos nuclis: un primer que inclou l’office i els serveis i un segon nucli de despatxos. Per tal d’ampliar l’oferta dels espais a les necessitats de varis tipus d’usuaris o empreses cal incorporar diferents mides d’oficines per allotjar una o dues taules, així com sales de reunions, espai de vestíbul d’espera i serveis comuns, que consten d’un espai de cuina-office comunitari i els lavabos.

Amb l’objectiu d’aconseguir la màxima flexibilitat dels espais, s’opta per un sistema de compartimentació a base d’elements en sec, fets a taller i fàcilment movibles a base de mampares de vidre, taulers fenòlics i entramat lleuger de guix laminat.

Aquestes divisions verticals cal que mantinguin les condicions de privacitat de cada mòdul o despatx, tot afavorint la penetració de la llum natural a l’interior, així com la màxima continuïtat de l’espai. Per això, a l’àrea d’oficines es diferencien les divisions verticals que són perpendiculars a la façana de les que hi són paral·leles: les perpendiculars, que separen despatxos entre sí, es resolen amb mampares opaques d’acabat fenòlic gris amb aïllament acústic, mentre que les paral·lels consten d’un vidre laminat acústic de seguretat, amb vínil translúcid en la part inferior per a mantenir la privacitat. Per altra banda, als serveis i espais de magatzem s’utilitza entramat lleuger metàl·lic amb acabat de guix laminat pintat.

El ritme compositiu dels passadissos està pautat, a cada despatx,  per trams verticals de tauler fenòlic amb els colors corporatius de Mercabarna. Aquesta franja s’utilitza per a ubicar-hi la identificació de cada oficina i els elements de control d’accés.

Respecte als paviments, es resolen amb un paviment continu tipus vinílic, de diferents tipus i tonalitat segons l’ús: oficines, office o serveis.

Pel que fa als elements de mobiliari, se seleccionen models de taules i cadires per a despatxos, sales de reunions i espais comuns, de línies modernes i colors neutres. Es busca el contrast d’un mobiliari d’acabat lacat blanc, amb entapissats de grisos més foscos per a cadires d’oficinista i cadires lacades blanques per a visitants i office. En alguns elements singulars, com a les làmpades del vestíbul i de zona office, s’utilitzen els colors corporatius de Mercabarna.

El conjunt pretén generar un ambient lluminós i distès, òptim per al treball.

COL·LABORADORS:
Interiorisme: Sandra González Magro
Enginyeria: 89 Plus
Fotografia: Photo Oddity

Any: 2016
Localització: Barcelona
Superfície: 370 m2
Tipus: oficina
mercabarna_ea
mercabarna_planta
Estat previ
Estudi Blat