MOSAICS

Reforma interior d’habitatge a l’Eixample

Projecte de reforma d’un pis a la Gran Via de Barcelona en un edifici centenari. Els nous propietaris el transformen en segona residència per passar-hi temporades. Rehabilitant els mosaics hidràulics existents i les fusteries originals, s’amplia i s’obre la cuina i es crea un segon lavabo complet.

Partim d’un pis de quatre habitacions, dos de les quals petites; una cuina tancada i petita i amb només un bany complet.

Els nous propietaris són una parella de mitjana edat, sense fills, que viu a l’estranger i busca una segona residència còmoda a la ciutat.

Per això s’opta per ampliar la cuina tot ocupant l’àrea d’un petit lavabo, a la vegada que aquesta s’obre al distribuïdor per augmentar la sensació d’amplitud i continuïtat dels espais.

Pel que fa a les habitacions, s’opta per mantenir-ne les dues dobles, espaioses, que donen a l’exterior. Una d’aquestes es transforma en suite, incorporant-hi un bany complet. L’altra habitació es manté com a espai de treball, que té llum natural d’un pati interior. 

En aquest projecte s’han minitmizat els enderrocs i s’ha tingut molta cura a rehabilitar els terres originals de mosaic hidràulic, així com les fusteries interiors i exteriors.

En relació als acabats, per la cuina s’aposta per un mobiliari lacat en blanc, de línies sòbries amb obertura tipus toca-toca, sense tiradors i un sobre d’encimera d’acabat gris beige. El conjunt pretén augmentar la sensació de lluminositat, amplificant la que arriba del celobert.

Els banys tenen uns acabats clàssics, d’acord amb la voluntat dels propietaris, tot buscant la continuïtat amb les preexistències.

Col·laboració amb l’arquitecte Luis Turrens www.arcworld.es

COL·LABORADORS:
Fotografia: Jordi Folch

Any: 2017
Localització: Barcelona
Superfície: 115 m2
Tipus: habitatge
Estat previ
Estudi Blat