ALMOGÀVERS

Reforma interior d’habitatge

Reforma interior d’un àtic de 45m2 situat al barri del Poblenou de Barcelona. Del pis en destaca la immesa terrassa de 55m2. Es proposa un pis diàfan obert totalment a la gran terrassa, que n’és la protagonista.

Partim d’un habitatge molt compartimentat i amb espais minúsculs. Té una gran terrassa totalment desaprofitada, sobre la qual gairebé no hi ha vistes, amb finestres molt petites.

L’encàrrec és fer un pis d’una única habitació, per a un solter, però aconseguint el màxim de llum, d’amplitud i de vistes a la terrassa.

S’opta per una cuina oberta amb illa central amb els fogons i una barra àmplia per als àpats. Com a elements divisoris entre estances, s’utilitzen dues franges de mobiliari fet a mida. En primer lloc, una línia d’emmagatzematge obert (llibreria + estudi) que separa la sala d’estar-menjador de la suite, amb portes correderes, que o bé tanquen l’habitació o el mobiliari. Seguidament, una segona línia d’armaris per a l’habitació, en els quals s’integra la porta del lavabo.

El lavabo s’ubica a l’extrem de l’habitatge, aprofitant la geometria triangular complexa per ubicar-hi la dutxa. Els acabats són blancs, amb mobles de fusta natural, destacant-hi l’enrajolat verd clar de la dutxa.

Pel que fa als acabats, les parets es plantegen blanques, com el mobiliari de cuina i armaris, amb el contrapunt d’alguns elements de fusta natural. El paviment interior és de microciment gris, acabat brillant.

Els tancaments són de portes correderes d’alumini, amb acabat tipus acer cortén. S’han obert grans finestres en façana o ampliat les existents per crear balconeres àmplies, que donin més connexió entre terrassa i interior, tot aportant una llum de gran qualitat a l’habitatge

En relació a la terrassa, es planteja un àmbit de solàrium amb gandules i, en la part més ampla, una zona de taula i cadires. En aquesta s’hi instal·la una pèrgola d’estructura metàl·lica i llistons de fusta per proporcionar espai d’ombra. La terrassa combina la calidesa del paviment de tarima per a exteriors, color gris, amb el blanc dels murs.

Col·laboració amb l’arquitecte Luis Turrens www.arcworld.es

COL·LABORADORS:
Fotografia: Jordi Folch

Any: 2015
Localització: Barcelona
Superfície: 45 m2 (interior) + 55 m2 (terrassa)
Tipus: habitatge
Estat previ
Estudi Blat